Categorieën
Algemeen

Blessing in disguise

Associated Press: Het hoofd van noodsituaties bij de Wereldgezondheidsorganisatie Dr. Michael Ryan, verklaarde op maandag 5 oktober dat de “beste schattingen” van de WHO nu aangeven dat mogelijk 1 op de 10 mensen wereldwijd is geïnfecteerd door het coronavirus. Hij waarschuwde voor een moeilijke periode in het verschiet.

Hoewel dit nu als slecht nieuws naar buiten gebracht wordt, is het in wezen fantastisch nieuws! Het betekent namelijk dat er op een besmette 10% van de wereldbevolking (782 miljoen mensen dus) slechts 1.04 miljoen sterfgevallen zijn geweest (Johns Hopkins). Daarmee geeft de WHO indirect aan dat de Infection Fatality Rate nu op 0.13% staat wat gewoon gelijk is aan de griep.

Momenteel zijn ook slechts 35.3 miljoen gevallen gerapporteerd (positief getest). Als we er heel pessimistisch van uit gaan dat de testen 25% vals negatieven zouden kunnen hebben komen we op 47 miljoen mensen die mogelijk positief getest hadden moeten zijn. Dat is 6% van het nu geschatte aantal geïnfecteerde personen wereldwijd.

Dit betekent dan weer dat 94% van deze geïnfecteerde personen kennelijk niet getest zijn waarmee het aantal ‘confirmed cases’ dat nu gerapporteerd wordt helemaal NIETS zegt over een 2e golf. Het zegt alleen iets over de groei van het aantal testen dat wordt uitgevoerd!

Het WHO lijkt angst te willen zaaien door corona als extreem besmettelijk te labelen, maar moeten we ons daar zorgen over maken – behalve de echte risico groepen – met een IFR gelijk aan de normale griep? Het bericht blijkt bij nadere beschouwing eerder een ‘Blessing in disguise’.

We kunnen dus gewoon de ziekte uit laten razen onder de bevolking beneden de 65 jaar en groeps- immuniteit opbouwen zoals in Zweden is gebeurd. En dan gewoon een beetje oppassen als we contact hebben met de 65+ groep.

En voor wie héél bang is voor corona, staat het dan nog altijd vrij om het even welke voorzorgsmaatregelen te treffen.